Raasuke annab nädala pärast ülevaate maanteeametist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke
Erkki Raasuke Foto: Laura Oks

Paar nädalat tagasi maanteeameti juhtimise üle võtnud ekspankur Erkki Raasuke lubab tuleval nädalal avalikustada, mida arvab ameti endisest juhtimisest ning mida peab tulevikus ameti töö tõhustamiseks tegema.

Kui Raasuke kaks nädalat tagasi ametisse asus, lubas endine Swedbank Grupi finantsjuht, et annab sel nädalal ülevaate ameti tööst. Nüüd otsustati see aga järgmise nädala peale edasi lükata.

Ameti pressiteenistus põhjendas, et Raasukesel on kohtumised tähtsate inimestega ning võrdse kohtlemise mõttes ei anta kellelegi intervjuud enne 2. mai toimuvat pressiüritust.

Raasuke võttis maanteeameti juhtimise üle pärast seda, kui ameti endine juht Tamur Tsäkko suusaskandaali tõttu ametist lahkus.

Ametit on viimastel kuudel tugevalt kritiseerinud riigikontroll, mille hinnangul poputab amet teehooldajaid, tõrjub konkurentsi ja raiskab maksumaksja raha. Amet on riigikontrolli auditi kohaselt süstemaatiliselt välja suretanud konkurentsi rigihangetel ja pooltel hangetel osaleb ainult üks firma. Paljud hooldustööd on tegemata, teehooldajad aga istuvad maanteeameti järelevalveametnikele sisuliselt pähe ja dikteerivad ise tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles