Nordea suurendas 13 protsendi võrra kasumit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea logo
Nordea logo Foto: Toomas Huik

Nordea teenis esimeses kvartalis 12,9 miljonit eurot kasumit, mida on 13 protsenti enam kui aasta tagasi ning ettevõtte kogutulud suurenesid 20,1 miljoni euroni.

«Kuigi Euroopa majanduskasvu piirab jätkuvalt võlakriis, on Põhjamaade ja Eesti majandused jätkanud esimeses kvartalis edukalt. Oluline sealjuures on Eesti ettevõtete investeerimisaktiivsus, mida toetab kasumlikkuse ja käibe suurenemine. Nordea panga esimese kvartali tulemused kinnitavad, et ettevõtted on jätkanud investeerimist, mis on vajalik konkurentsivõime tugevdamiseks ja majanduse arenguks,» ütles Nordea Eesti juht Vahur Kraft.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas märtsi lõpus 1,8 miljardit eurot, kasvades varasema aasta esimese kvartaliga võrreldes 8 protsenti.

Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 8 protsenti ja ulatus märtsi lõpus 1 miljardi euroni. Panga laenude maht ulatus märtsi lõpus 2,5 miljardi euroni, mis teeb aastaseks kasvuks 7 protsenti. Nordea laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas esimeses kvartalis 0,06 protsenti.

Liisingu- ja faktooringuportfell kasvas aastases võrdluses 18 protsenti, ulatudes 495 miljoni euroni, mis on Eesti liisingturul teine positsioon. Jõuline kasv tulenes logistika ja transpordisektori uute suurinvesteeringute liisingrahastamisest. Kokku väljastas Nordea Liising I kvartalis uusi liisingkrediite kogumahus 71,7 miljonit eurot, mida on 44 protsenti enam kui aasta tagasi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles