Arengufond panustab Wise Guys kiirendisse 78 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wise Guys logo
Wise Guys logo Foto: Wise Guys

Täna alustavad 8 idufirmat Eesti esimeses kiirendis Wise Guys, Eesti Arengufond toetab ettevõtmist 78 000 euroga, ingelinvestorid panevad teist sama palju.

Programmi kandideeris kokku 240 ettevõtmist 21 riigist, kellest kolmandik tuli Baltimaadest ja kaks kolmandikku kaugemalt. Elise Sass Wise Guys meeskonnast kinnitas, et «Eesti maffia» asemel võib start-upide maailmas rääkida nüüd ka «Balti maffiast.»

Kokku investeeritakse alustavatesse ettevõtetesse 5 000 kuni 15 000 eurot, sõltuvalt sellest, kui palju on seal inimesi. Lisaks aitavad ettevõtmistel jalgu alla saada rahvusvahelised mentorid näiteks Amazonist, Microsoftist ja Pay Palist.

«Eesti Arengufond on teinud eeltööd ligi poolteist aastat, et Eestisse loodaks üks korralik rahvusvaheline ärikiirendi. Tänaseks on kokku saadud tegus, kogemustega meeskond ja ka kohalikud äriinglid on piisavalt küpsed sellise ärimudeliga kiirendisse investeerimiseks,» rääkis Eesti Arengufondi investeeringute divisjoni juht Heidi Kakko.

Kiirendi aitab Eestisse tuua võimekaid kasvuettevõtteid. «Wise Guys Investments OÜ investeerib startupidesse, millest mitmed välismaised meeskonnad reaalselt tuuakse Eestisse ja asutatakse äriühingutena siin,» lisas Kakko.

Eesti seisukohast on tema kinnitusel oluline ka see, et siia tuuakse idufirmadele vajalik oskusteave ja kontaktid äri arendamiseks ja kapitali kaasamiseks.

240 ideest pääses kiirendisse 8, milles 3 on pärit Eestist ja 5 kaugemalt.

www.likealocalguide.com Eesti päritolu reisilehekülg, kus kohalikud annavad nõu ja kirjutavad reisisoovitusi.

www.1knows.com aitab netiavarustest leida õppematerjale, idee on pärit Eestist.

Monday52.com, Ukraina päritolu ettevõtmine, aitab jagada töökogemusi ja võimaldab huvilistel leida sobiva ameti.

www.monolithadvertising.com on Horvaatia päritolu reklaamiteemaline idufirma, mis pakub ettevõtetele võimalust püüda tulevane klient reklaami sisse. Näiteks näed sa poest mööda minnes õllereklaami, kus sa ise seisad, külm õlu käes.

Weatherme.eu on Eesti päritolu idufirma, mis  aitab põllumeestel töid vastavalt ilmale plaanida, annab nõu ja aitab nii saaki suurendada. 

Wellbeingin the city  on Suurbritannia päritolu sotsiaalne platvorm, mis pakub lihtsaid lahendusi, kuidas tööd, pereelu ja muud olulist oma elus tasakaalu seada.

www.wappzapp.tv on Hollandi päritolu start-up, mis aitab telefoni või muu nutividina abil lemmikvideoid jagada.

Faver. me, on pärit Saksamaalt ja aitab leida meelepärast vabaajategevust. Kuigi kiirendi just alustas, on sakslased jõudnud korra nime vahetada. Esialgu oli külje nimi moojoo.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles