Nutikas lahendus võimaldab sotsiaalmeedia uudisvooge ilma võrguühenduseta lugeda

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone'i rakendused
iPhone'i rakendused Foto: SCANPIX

News.me, populaarne Twitteri ja Facebooki uudisvoogude haldamise ja edastamise rakendus, on enda iPhone'i versioonile lisanud nutika lahenduse nimetusega Paper Boy, mille abil on võimalik sõprade ning tuttavate poolt sotsiaalmeedias avaldatud postitusi ka ilma WiFi ühenduseta lugeda.

Nimelt on võimalik kasutajal määrata oma iPhone'i GPSi abil oma kodu asukoht, ning iga kord, kui telefon tunneb ära, et kodust lahkutakse, laeb ta alla kasutaja kontaktide uusimad sotsiaalmeediapostitused, võimaldades kasutajal jälgida salvestatud uudisvoogusid ka ilma internetiühenduseta, kirjutab Techcrunch. Seejuures suudab rakendus analüüsida ja välja sorteerida just need postitused, mis antud kasutajale võiksid huvi pakkuda, luues seehulgas ka juba standardkommentaare valitud postituste jaoks.

Paper Boy rakendus on suunatud peamiselt neile inimestele, kes peavad igapäevaselt tööle minemiseks ja tulemiseks kasutama ühistransporti, olles aga samas sel ajal ilma netiühenduseta. News.me juhataja Jake Levine mainib, et uue lahenduse idee tuli praktilisest vajadusest. Nimelt asub News.me peakontor New Yorgis ning paljud selle töötajad on igapäevased metrookasutajad, kes mõtlesid, kuidas igapäevase rutiinse sõidu ajal internetiühenduse puudumisel oma aega sisustada.

Paperboy peaks Levine'i sõnul selle probleemi lahendama, olles esimene rakendus väljaspool Apple'i poolt pakutavat Newsstand'i, mis offline-lugemise võimalust pakub. Uus lahendus on märkimisväärne seetõttu, et kuigi olemas on sadu News.me-le alternatiivseid nutikaid rakendusi erinevate uudisvoogude lugemiseks ja sorteerimiseks, pole need aga mõeldud kasutamiseks väljaspool mobiilse ja traadita interneti leviala, News.me on esimene, mis sellist kompleksselt läbimõeldud lahendust pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles