Euroala võlakoormus on euroajaloo suurim

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro logo
Euro logo Foto: SCANPIX

Euroala võlakoormus kasvas möödunud aastal kõrgeimale tasemele alates Euroopa ühisraha loomisest 1999. aastal, kirjutab Bloomberg.

Euroala 17 riigi võlakoormus kasvas eelmisel aastal 87,2 protsendini sisemajanduse kogutoodangust võrrelduna 85,3 protsendiga 2010. aastal. Tegemist on euroala suurima võlakoormusega alates 1999. aastast.

Suurima võlakoormusega, 165,3 protsenti sisemajanduse kogutoodangust, on Kreeka ja väiksemaga on Eesti, kelle võlakoormus on kuus protsenti SKTst.

Suuruselt teise võlakoormusega, 120,1 protsenti SKTst on Itaalia ja kolmandal kohal Hispaania, kelle võlakoormus kasvas 61,2 protsendilt 68,5 protsendini. Ainsa euroala riigina langes Saksamaa võlakoormus 83 protsendilt 81,2-le.

Ainult viis riiki suutsid oma võlakoormuse hoida Maastrichti kriteeriumide piirides, milleks on 60 protsenti SKTst. Nendeks riikideks on Eesti, Luksemburg, Sloveenia, Slovakkia ja Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles