Kaasik: Eestit euroala panganduse mured otseselt ei puuduta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Kaasik
Ülo Kaasik Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise valuutafondi (IMF) ja Maailmapanga kevadkoosolekul märgiti, et kuigi maailma majandus on otsesest kriisist välja triivinud, on endiselt alles palju ohte. Eesti rahandusjuhtide sõnul aga Eesti otseselt ühegagi neist ohtudest silmisti ei ole.

Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik märkis, et Eesti pangandus on väga tihedalt lõimunud Skandinaavia pankadega ja seal ikkagi probleeme praegu ei nähta, vahendas ERR Uudised.

«Pigem on vastupidi - Skandinaavia pangandus on selgelt kapitalipositsiooni poole pealt üks tugevamaid Euroopas ja seetõttu oleme me õnnelikus olukorras, et omanikud on väga head ja tugevad ning tänu sellele ka Eesti pangandussektor on hea ja tugev praegu,» selgitas Kaasik.

Ta tõdes samas, et ka Skandinaaviamaad on väikesed avatud majandused ja Skandinaavia pangad on avatud nendele riskidele, mis Euroopast võivad tulla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles