EAS küsis möödunud aastal toetusi tagasi üle 100 000 euro

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) nõudis möödunud aastal antud toetusi tagasi 140 000 euro ulatuses, summaga jäädakse Euroopa Komisjoni aktsepteeritud veamäära sisse.

EASi möödunud aasta auditeeritud kulude summa, mis sisaldab nii toetusi kui ka omafinantseeringuid oli 48 miljonit eurot, kusjuures sellest summast 0,5 protsenti ehk 256 00 eurot osutus auditite põhjal mitteabikõlblikeks ning EAS nõudis toetusi tagasi 140 000 euro eest, vahendas ERR Uudised.

EASi juhatuse esimees Ülari Alamets sõnas, et tänaseks on tagasinõutud summad ka praktiliselt kogu ulatuses (u 118 000 eurot) rahandusministeeriumi arveldusarvele tagasi laekunud.

Alametsa sõnul on see paratamatu, et auditeerimise käigus tuleb välja teatud hulk tehtud vigu. «Euroopa Komisjoni aktsepteeritud veamääraks on 2 protsenti, meie ise oleme endale seadnud eesmärgiks mitte ületada 1 protsenti ja seega oleme püsinud endale seatud piirides.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles