Piebalgs: Euroopa seisab uue tööstusrevolutsiooni lävel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs (paremal) eile Brüsselis.
Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs (paremal) eile Brüsselis. Foto: AFP / Scanpix

Jätkusuutlikule ja turvalisele energeetikale pühendunud Euroopa seisab kolmanda tööstusrevolutsiooni lävel, usub Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Andris Piebalgs.


«Me võime eeldada suurt nihet süsinikuvaba elektrisüsteemi suunas ning taastuvenergeetikast tulenevat rasket survet energia tarbimise ja transpordi vähendamiseks,» kirjutab Piebalgs EU Energy blogis.

Sellise muutuse elluviimine Euroopa konkurentsivõimet säilitades tähendab, et Euroopa energiapoliitika keskmeks saab olla vaid tehnoloogia kiire arengu stimuleerimine, rõhutas Piebalgs. «Põhiküsimus on, kuidas pöörata Euroopa Liidu ees seisvad kliima- ja energiaväljakutsed meie võimalusteks?»

Plahvatuslikult kasvav turg tuulegeneraatorite ja päikesepaneelide järele on voliniku hinnangul vaid jäämäe tipp. «Kujutlege vaid neid investeeringuid energiasäästlikesse tehnoloogiatesse ja teenustesse, kui kogu maailm pühenduks Euroopa eeskujul kasvuhoonegaaside vähendamisele 50-80 protsendi võrra aastaks 2050,» kirjutas Piebalgs.

Voliniku hinnangul ei saa kahtlust olla, et just madalale süsinikuemissioonile keskenduv energeetika- ja transporditööstus saavad lähemate kümnendite suurema kasvuga majandussektoriteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles