Finantsinspektsioon: maksumaksja vaenlase tiitel on ebaõiglane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein..
Finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein.. Foto: Liis Treimann.

Finantsinspektsioon peab Eesti Maksumaksjate Liidu (EML) antud maksumaksja vaenlase tiitlit kallutatuks ja kohatuks, kuna EML juht Lasse Lehis ise nõustab maksumaksja sõbra saanud tarbijakaitseametit inspektsiooni vastu algatatud kohtuasjas.


Kohtuasi puudutab sedasama eurode konverteerimiskursi küsimust, mille eest EML finantsinspektsioonile maksumaksja vaenlase tiitli andis. Finantsinspektsioon toetas tänavu sügisel pankade seisukohta, kes leidsid, et eurodes antud laenude tagasimakseid võib eurodesse arvestada kommertskursi järgi.


Pangad ise saavad raha aga soodsama Eesti Panga kursi järgi, tekkinud vahe, mille laenukliendid kinni maksavad, jääb pankade tuluks.

«Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse esimees Lasse Lehis on nõustanud euro-krooni konverteerimise küsimuses tarbijakaitseametit ning tema, nagu ka tarbijakaitseameti arvamus erineb selles asjas finantsinspektsiooni arvamusest,» teatas finantsinspektsiooni pressiesindaja Malle Aleksius.

«Sellest tulenevalt ei ole maksumaksjate liidu nn konkursi tulemus tõsiseltvõetav,» rõhutas Aleksius. «Finantsinspektsioon on seisukohal, et taolised vaidlused lahendatakse kohtus ja isiklikel hoiakutel ei tohiks olla määravat mõju laiemate üldistuste tegemisel.»

Finantsinspektsioonile maksumaksja vaenlase ning tarbijakaitseametile maksumaksja sõbra tiitli andnud EML kommenteeris tiitlite jagamisel, et turuosaliste ülalpeetav finantsinspektsioon elas «pankade laenuralli turjal head elu ja kaitseb rohkem panku kui nende kliente».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles