Eiki Nestor: haigusraha määra vähendamist ei tule

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sots Eiki Nestor lahkumas eelarvekõnelustelt.
Sots Eiki Nestor lahkumas eelarvekõnelustelt. Foto: Mihkel Maripuu

Intervjuus Postimees.ee'le ütles riigikogu rahanduskomisjoni liige Eiki Nestor, et haigusraha määr jääb ka edaspidi 80 protsendi peale inimese eelmise aasta sissetulekust.


«Sellist kokkulepet, et haigusraha väheneks 80 protsendilt 50-le ei ole. Ja ei tule,» ütles Nestor.

Haigusrahade määra kärpimist on väidetavasti soovitanud spetsialistid valitsusele, et selle abil ajada tasakaalu valitsussektori kulud-tulud.

Negatiivse riigieelarve koostamise käigus on juba valitsus teinud otsuse, et kolme esimese haiguspäeva eest hüvitist ei maksta ja järgmise viie eest maksab tööandja.

Äsja tegi aga tööandjate keskliit avalduse, et pole nõus ettevõtteile viiepäevase haigusraha maksmise kohustuse panekuga, kui haigusraha määr jääb 80 protsendi peale.

Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis on öelnud, et haigusraha määr võiks olla 50 protsenti palgast, või vähemalt väiksem kui 80 protsenti.

Haigekassa vabastamine esimese kaheksa päeva haiguslehe makseist annaks umbes 700 miljonit krooni kokkuhoidu. See omakorda läheks maksumaksjate lisakuluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles