Prantsuse presidendivalimiste liider soovitas EKP-l intressi langetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse presidendivalimiste liider Francois Hollande.
Prantsuse presidendivalimiste liider Francois Hollande. Foto: SCANPIX

Avaliku arvamuse küsitluse kohaselt Prantsusmaa presidendivalimiste eel juhtiv sotsialistide kandidaat Francois Hollande ütles reedel raadiojaamale Europe 1, et Euroopa Keskpank (EKP) peaks majanduskasvu ergutamiseks langetama baasintressi.

Pühapäeval peetavate presidendivalimiste eel juhib Hollande praeguse presidendi Nicolas Sarkozy ees ja mõlemad pääsevad tõenäoliselt teise vooru.

Hollande ütles, et EKP saaks majandust toetada kahel moel. Esiteks intressi alandamisega ja teiseks otselaenu andmisega eurotsooni liikmesriikidele, mitte erainvestoritele.

EKP on finantskriisi ajal erakorralise meetmena andnud sooduslaenu pankadele, et need ostaksid kriisiriikide võlakrju. Põhikirja järgi on EKP-l keelatud otse riikide võlakirju osta.

Hollande on oma kampaanias pooldanud EKP mandaadi laiendamist, aga kui ta peaks saama presidendiks, satub ta vastuollu Saksamaaga, mis seda ei poolda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles