Siff: tasemel tippjuhtidest on terav puudus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Siff.
Endel Siff. Foto: Egert Kamenik.

Rasketel aegadel lööb Eestit eriti valusasti puudus tasemel tippjuhtidest, kes oleksid rahvusvahelise kogemuse ja haardega, tunnistab suurettevõtja Endel Siff.

«See puudus on Eestis järjest kasvav probleem,» kinnitas Siff. «Mingil hetkel hakkasid Eesti noored ja andekad inimesed kiiresti europiseeruma selle sõna halvas mõttes.»

Suurettevõtja selgitust mööda tähendab see, et inimestel kustus silmist sära. «Tekkis ülemäärane mugavus ja kadus ambitsioon kasvada rahvusvaheliseks ja võtta uusi väljakutseid ettevõtte arendamiseks,» sõnas Siff. «Eesti ettevõtteil on idealismist puudu jäänud, juhtidele piisas palgakesest, mis lubas osta kindlat sorti maja ja sõita teatud sorti autoga.»

Siff lisas siiski, et üldistusest ei tohiks teha järeldusi üksikisikute kohta, sest tema sõnul teab ta siiski ka väga muljetavaldavaid erandeid.

Suures plaanis pärsib aga Eesti tööstuse konkurentsivõimet just rahvusvahelise haarde ja kogemuse puudumine ettevõttes, rõhutas suurettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles