ERR.ee: Seeder praegu maksupoliitikat ei muudaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul on Eestist saanud abivajaja asemel abistaja.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul on Eestist saanud abivajaja asemel abistaja. Foto: Toomas Huik

IRLi kuuluv põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder leiab sarnaselt rahandusminister Ivari Padarile (SDE), et Eesti maksusüsteem vajab muutmist, kuid praeguses majandussituatsioonis ei tohi seda tema sõnul veel teha, teatas

ERR Uudised

.

«Eks me suurel määral tänu lähimineviku ebaõigetele otsustele jõudnud oma eelarve- ja rahanduspoliitikaga sinna, kus me oleme: majandusliku tõusu ajal oleme saanud lubada maksukoormuse vähendamist, samal ajal kasvatanud sotsiaalseid kulutusi,» rääkis Seeder ETV saates «Foorum».

Samas märkis Seeder, et praegune väga ebastabiilne olukord majanduses tervikuna ei ole kindlasti sobilik hetk, kus tasuks hakata oluliselt muutma maksukeskkonda. «Sellega me ei suurenda stabiilsust, need arutelud seisavad ees tulevikus, sest praegu neid läbi viia ei ole kindlasti õige,» teatas minister.

Seedrile oponeerinud reformierakondlane Jürgen Ligi tõi näiteks meie lõunanaabrid. «Lätis on tehtud mõõtmatult suuremaid vigu, aga kus on põhimõtteliselt palju sarnast meie olukorraga ja võimalik, et isegi meie tulevik. IMFi nõudel alandati seal tulumaksu ja tõsteti käibemaksu, seal saadi aru, et tulumaksu alandamine on hädavajalik majanduse konkurentsi võime säilitamiseks,» märkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles