Euroopa piraadid lähevad valimistele ühiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa piraadipartei logo
Saksamaa piraadipartei logo Foto: SCANPIX

Piraadiparteid üle Euroopa on otsustanud järgmisteks Euroopa Parlamendi valimisteks jõud ühendada ja teha kampaaniat ühise blokina.

Otsus tehti Brüsselis asuva mittetulundusühingu Pirate Parties International (PPI)  Praha konverentsil, vahendab EU Observer.

«Praha konverents on esimene samm 2014. aasta valimiste ühiskampaanias. Piraadiparteide võtmeküsimusteks on läbipaistvus, avatud riik ja parem kommunikatsioon kodanikega,» rääkis Tšehhi piraadipartei juht Mikulas Ferjencik.

Prahas võeti vastu ka kaks uut piraadiparteid, nimelt Kreekas ja Slovakkiast, arutati selle üle, kuidas seista vastu ACTA-le ja tegeleda probleemidega nagu «nohiku-fatalism» ja «nohiku-determinism», mille üks kõneleja defineeris kui suhtumised «poliitika on nõme ja ma ei osale selles,» ja «ükskõik, mis seadusi te ka ei tee, ma häkin neist ringi,»

Piraadiparteid tegutsevad enam kui 50 riigis, kaasa arvatud näiteks Valgevenes ja Tuneesias.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles