Eestlaste rahaülekande teenusesse investeeriti 1,3 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti naelad. Briti naelad. Lotomiljonär ostis võidu eest tagasihoidliku elamise
Briti naelad. Briti naelad. Lotomiljonär ostis võidu eest tagasihoidliku elamise Foto: SCANPIX.

Eestlaste loodud rahaülekande teenus TransferWise sai 1,3 miljoni dollarilise rahasüsti. Teiste seas pani idufirmasse raha ka Paypali kaaslooja Max Levchin.

Transferwise on Skype'i esimese töötaja Taavet Hinrikuse ja Kristo Kaarmani loodud rahaülekande teenus, mis liigutab raha Suurbritannia ja euroala riikide vahel, kirjutab Business Insider.

Tavaliselt tuleb pangaülekannet tehes maksta pangale 3-5 protsenti liigutatavast summast. Transferwise aga manööverdab sellistest tasudest kõrvale, kasutades ära tõsiasja, et mõned inimesed liigutavad raha ühest riigist teise ning teised teevad sama vastassuunas. Kui ülekantavad summad üksteist täielikult ei tasakaalusta, kasutab Transferwise nn puhverfondi, mida rahastavad selle kaks asutajat Taavit Hinrikus ja Kristo Käärmann. Kliendile maksab üks ülekanne 1 naela (ligi 1,2 eurot).

Kaarman ja Hinrikus panid ärile alguse möödunud aastal. Eile teatas firma 1,3-miljonilisest rahasüstist..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles