Teder võib Admiraliteedi kvartali ehitust alustada ületuleval aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiraliteedi bassein.
Admiraliteedi bassein. Foto: Priit Simson

Ärimees Hillar Tederi võib tema arendataval osal Admiraliteedi basseini äärsest kinnistust Tallinnas jõuda ehitamiseni kahe aasta pärast.

Teder ütles BNS-ile, et lähemal ajal on kinnistul kavas alustada pinnasetöödega. Eesmärk on kaevata ehitiste maa-aluse osa tarbeks kolmehektariline ja kümne meetri sügavuni auk. Seetõttu võib ehituse alguseni kuluda veel kaks aastat, märkis Teder.

«Tuleks ehitada suur asi korraga,» kommenteeris Teder. «Kolmehektarine auk tehakse, nii et suure tõenäosiusega tuleks ehitada kõik valmis. Seal on hästi jämedalt 100 000 ruutmeetrit.»

Tederi hinnangul võib Skanska EMV oma projekti ehitusega samas piirkonnas peagi alustada. Tema sõnul on maa Skanska EMV-ga jagatud, nii et ehitusettevõttele jäid väiksemad tükid. «Usun, et Skanska jõuab enne ehitamiseni,» ütles Teder.

Pärast osaluse müüki Venemaa kaubandusketis O'Key möödunud suvel teatas Teder kavast alustada tänavu 120 000 ruutmeetri suuruse Admiraliteedi kinnistu arendamist. Kogu projekti maksumus oli tema toonasel hinnangul 120–200 miljonit eurot.

Admiraliteedi basseini äärsele kinnistule on kavandatud mitmeotstarbelist kvartalit kontori- ja kaubanduspindade ning üürikorteritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles