Pikhof: tuleb pöörata tähelepanu tööturule

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Sotsiaalkomisjoni esimehe Heljo Pikhofi hinnangul on oluline eelarve kärbete taustal pöörata tähelepanu tööturu poliitikale.


«Täna pöördub suur enamus töötuid tööturuametisse, samas kui enne registreerisid end töötuks vaid veerand töökaotajaist. Täna on igast viiest töötust neli lahkunud omal soovil või poolte kokkuleppel, ka nemad hakkavad uue tööseaduse kohaselt saama töötuskindlustushüvist,» ütles Pikhof, teatas riigikogu pressitalitus.

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutas oma tänasel istungil taas olukorda tööturul ning Euroopa sotsiaalõiguste komitee järeldusi parandatud ja täiendatud Euroopa sotsiaalharta täitmise kohta Eestis. Tööturu olukorrast ja sotsiaalharta täitmisest andsid ülevaate sotsiaalminister Maret Maripuu ja ministeeriumi ametnikud.

Nagu osutas ministeeriumi poolt välja toodud statistika, oli töötus 31. jaanuari 2009 seisuga kasvanud ühe kuu jooksul ligi 28 protsenti ehk 8438 inimese võrra. Jaanuari lõpuks oli registreeritud töötuid kokku 38812. Töötutoetust maksti 12 661 inimesele ja töötuskindlustushüvitist 8200 inimesele.

Riigikogu täiskogu arutab tööturupoliitikat olulise tähtsusega riikliku küsimusena selle aasta 12. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles