G4S napsas Sõõrumaa firmalt lepingu Eesti Raudteega

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S poevalves.
G4S poevalves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Raudtee kuulutas turva- ja valveteenuste hankekonkursi võitjaks G4Si. Hankes osalemiskutse saanud kolmest turvaettevõtetest esitasid pakkumuse kaks – G4S ja USS Security. Viimasel on veel aega hanget vaidlustada.

Varem valvas raudteefirma objekte Sõõrumaa firma. Viimane on ka ettevõtte nõukogus.

Hiljuti teatas Eesti Raudtee, et üks kahest ettevõttest esitas teisest veerandi võrra odavama pakkumise ning veendumaks, et nii väikese rahaga suudetakse objekte valvata, esitatakse pakkujale lisaküsimused. 

Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glaase sõnul tegi G4S viiendiku võrra hanke eeldatavast maksumusest odavama hinna. 

Turvahanke tingimustest tulenevalt peab võitjaks tunnistatud turvafirma kandma hoolt Eesti Raudtee jaamaparkide turvalisuse ning raudteeveoste valve eest. Sõlmitava lepingu tähtaeg on kolm aastat, mida on võimalik tähtaja lõppemise korral pikendada kahe aasta võrra. Erinevatel Eesti Raudtee objektidel on ettevõtte vara ja veoste turvalisuse eest väljas üle 100 turvatöötaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles