Toiduliit: riigi toetus eestimaisele toodangule oleks väga vajalik

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima piimatoodete lett.
Maxima piimatoodete lett. Foto: Urmas Luik

Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp usub, et riik peaks teiste riikide kombel aitama omamaisele toodangule rohkem reklaami teha.



«Teised riigid teevad väga selgeid kampaaniaid oma tööstuse toetuseks ja toidu toetamiseks, kui me jääme selles viimaseks, siis oleme selged kaotajad,» rääkis Potisepp Postimees.ee'le. 

Potisepa sõnul on toiduliitu tulnud liikmete poolt signaale, et eesti toodangule oleks vaja rohkem toetust. Näidetena võiks välja töötada märgid nagu Soomes on luigemärk Soome toorainest tehtud toodangule ja Soome lipu märk Soomes toodetud toodangule.

«Kui sa täna ostad Eesti asju siis toetad ju iseennast, sest kõigis meie ettevõtetes töötavad meie tuttavad, sugulased,» märkis Potisepp.

Potsisepp ütles, et nii avatud turgu nagu Eestis, kus kaubandusettevõtted suruvad omamaist toodangut vaata et riiulitelt välja, pole kusagil mujal.

Näiteks Lätis on võetud vastumuudatused kaubandusseadusesse ning peaminister võtab isiklikult sel teemal pidevalt sõna, ütles toiduliidu juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles