Männikule teeb muret info lekkimine Eesti Pangast

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik. Foto: Toomas Huik

Eesti Pangas tekitab tõsist muret nõukogu kinnistel koosolekutel arutletud asjade lekkimine ajakirjandusse, ütles panga nõukogu esimees Jaan Männik.

Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik on viimase paari nädala jooksul silma paistnud ootamatu aktiivsusega, kriitikute hinnangul lausa panga tegevjuhtimisse sekkumisega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viimati on meedias kirjutatud Männiku seisukohtadest keskpanga kinnisvara, teisisõnu Maardu lossi riigile andmise osas, samuti mõttest tuua finantsinspektsioon keskpanga alluvusse, selle üheks osakonnaks, pole saladus, et keskpangas tuha all hõõgunud pinged on taas uue hooga lahvatanud.

Männik ütles, et Eesti Pangas pole sugugi kõik valesti, kuid tõsist muret teeb see, et panga nõukogu kinnistel koosolekutel arutatud küsimuste lekkimine ajakirjandusse.

Küsimusele, kas Eesti Panga nõukogu esimehe äkiline aktiviseerumine võib olla lobitöö tagasivalimiseks, vastas Männik, et protsess ei ole ju selline ning on võimalus, et keegi ei võtagi temaga kontakti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles