Leedu ehitab gaasiterminali oma vajadusteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas. Illustreeriv foto.
Gaas. Illustreeriv foto. Foto: PantherMedia / Scanpix

Leedu kavandab Klaipedasse veeldatud gaasi terminali oma tarbeks ega konkureeri Lätiga, mis taotleb oma gaasiterminalile piirkondliku terminali staatust, millele saa taotleda Euroopa Liidu toetust, ütles Leedu peaminister Andrius Kubilius neljapäeval.

Leedu gaasiterminal ei ole mõeldud regiooni vajadusteks. Küll aga võib see tarnida gaasi Läti gaasihoidlasse, kui Leedu põhjaossa ehitada vajalik gaasijuhe, ning sel moel saab see aidata kaasa piirkonna gaasiprobleemide lahendamisele, selgitas peaminister raadiojaamale Žiniu Radijas.

Kubilius ei soovinud kommenteerida Läti majandusministri Daniels Pavlutsi seisukohta, et Klaipeda terminal võib takistada Balti reginaalse gaasiterminali ehitamist, mida taotleb Läti. Lisaks nimetas Pavluts Klaipeda projekti liiga kalliks.

Leedu peaminister lisas, et Leedu vajab gasiterminali ka selleks, et Vene Gazpromiga peetavatel gaasikõnelustel saavutada madalamat gaasihinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles