Ministeerium võib luua toetusmeetme küülikukasvatajatele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülik
Küülik Foto: Sille Annuk

Põllumajandusministeerium võib Euroopa Liidu järgmiseks eelarveperioodiks aastatel 2014–2020 maaelu arengukavasse luua meetme, millest ka küülikukasvatajad saaksid investeeringutoetusi taotleda.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus teisipäeval küülikukasvatajatega, kes tutvustasid ettepanekut tänapäevase küülikukasvatuse ja töötlemistehnoloogia juurutamiseks Eestis, teatas ministeerium.

OÜ Estonian Rabbit esindaja Magnus Lepasalu esitatud kava hõlmas ministeeriumi teatel tervikliku tootmisahela väljaarendamist. See tähendaks tänapäevase küülikufarmi ja töötluskeskuse rajamist, tõuaretusprogrammi, küülikute graanulsööda tootmise käivitamist, koolituse korraldust, õppematerjalide väljatöötamist ja turuarendust.

Küülikukasvatajate turu-uuring näitas, et inimestel on huvi küülikuliha tarbimise vastu. Liha potentsiaalne tarbijaskond ulatuks uuringu järgi 380.000 inimeseni, neist regulaarseid tarbijaid oleks 150.000.

Estonian Rabbiti eesmärk on rajada Valgamaale 2800-pealise põhikarjaga küülikukasvatus, mis annaks aastas 150 tonni liha. See võimaldaks küülikuliha hinda alandada ligi poole võrra kuuele eurole kilost.

Küülikukasvatuse juurde rajatav töötlemiskeskus võimaldaks töödelda aastas 500 tonni liha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles