Riik võttis Estonian Airi juhile kõrget palka makstes riski endale

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi sponsorlennuk.
Estonian Airi sponsorlennuk. Foto: Raigo Pajula.

Riiki esindav Estonian Airi nõukogu võttis firma juhile üle 33 000 eurost kuupalka määrates riski, et firma juht ei saavuta kõiki ootusi ja eesmärke, mis talle seatud.

Lennufirma nõukogu esimees Joakim Helenius rääkis möödunud nädalal E24-le, et otsustas ettevõtte juhile Tero Taskilale kõrget palka maksta ühe põhjusena seetõttu, et Eesti seadused ei võimaldanud sobivat tulemustasu maksta.

Helenius viitas ilmselt riigivaraseaduse paragrahvile 68, mis ütleb, et tulemuspalka võib maksta, kuid mitte rohkem kui nelja kuupalga ulatuses.

Sama seadus ütleb veel, et täiendava tasu suurus peab olema põhjendatud, kusjuures arvestama peab äriühingule või sihtasutusele seatud eesmärkide täitmist ning äriühingu loodud lisandväärtust ja turupositsiooni.

Seega kui Taskila firmat kasumisse ei vii ja eestlaste lennuühendust märgatavalt paremaks ei muuda, kaotab riik nii Taskilasse investeeritud aja kui ka raha.

Taskila teenis möödunud aastal üle 33 000 euro suurust kuupalka, mis on kolm korda enam kui siiani riigifirmade enim makstud juhi tiitlit kandnud Sandor Liive palk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles