Kehvades teedes süüd nii tegijal kui ka tellijal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus
Tee-ehitus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusteaduskonna professori Priit Vilba sõnul on kehva seisu jäetud teed ja tänavad laenu võtmine lastelastelt, kellel tuleb need kunagi korda teha, kirjutab Äripäev.

Vilba arvates tuleks hinnata, kui palju Eesti tänavate ülalpidamine, hooldamine maksab, ning ehitada üles maksusüsteem, sest midagi ei saa ilma rahata.

Defektide tekkepõhjuste väljaselgitamine on äärmiselt keeruline just suure hulga tehniliste seoste tõttu, mis eeldavad iga kord põhjalikku uuringut ja analüüsi.

«Kuigi auk tuleb nähtavale katte ülemises kihis, võivad tegelikud põhjused peituda ükskõik millises muus kihis kuni aluspinnaseni välja,» tõdes ASi Teede Tehnokeskus projektijuhi Marek Truu.

Enamlevinud põhjus, miks üks või teine uus kiht mõne aastaga järele annab, on Truu sõnul selles, et ehitamisel pole projekti nõuetest kinni peetud ehk valed materjalid ja valed tehnoloogiad, mille loetelu on väga pikk.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles