Helenius: saan aru, miks Taskila palk võib Eestis inimesi ärritada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk
Estonian Airi lennuk Foto: Mihkel Maripuu

Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius tõdes, et ta saab aru, kuidas Tero Taskila kõrge palk võib inimesi ärritada. Lõppkokkuvõttes on tema kinnitusel aga olulisem see, et Eestil oleksid head lennuühendused.

«Tean, et see on palk, mis Eesti-suguses keskkonnas võib ärritada. Aga palju olulisem on Eesti joaks see, et meil oleks kasumlik lennufirma, mis pakub head teenindust ja nii palju ühendusi kui võimalik. Pikas perspektiivis loeb Eesti jaoks see, mitte kellegi suur palk,» kommenteeris Helenius Taskila sissetulekut, mis eelmise aasta seitsme kuu eest oli 232 596  eurot

Estonian Air peaks kava kohaselt kasumiga tööle hakkama 2013. aasta lõpuks. «Järgmise aasta lõpuks tahame näha, et ettevõte on muutuse teinud ja töötab kasumiga. Kui me selle saavutame, avab see meile suured võimalused,» rääkis Helenius ja tõdes, et tegemist on väga suure eesmärgiga ning ettevõttel seisavad eest suured väljakutsed.

Väiksema palgaga poleks Taskilat õnnestunud Eestisse meelitada, ilma vajalike kogemuste ja oskuseta inimene ei tuleks aga suurte väljakutsetega toime.

Taskila töötulemuste hindamisel peaks Heleniuse sõnul arvesse võtma aga ka väliseid tegureid. «Kui näiteks Iisrael pommitab Iraani ning nafta hind tõuseb 300 dollarini barrelist, siis on ükskõik, millisel lennufirmal väga keeruline kasumit teenida,» ütles ta.

«Aga juhtkonnale on antud väga selged eesmärgid ja kui nad neid ei täida, peame nendega sel teemal väga tõsiselt rääkima,» lisas Helenius.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles