Elering teenis mullu 94 miljonit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Artur Sadovski / Postimees

2011. aastal moodustasid Eleringi äritulud 94 miljonit eurot. Firma puhaskasum ulatus 20,5 miljoni euroni, mis suunatakse täies ulatuses järgnevate aastate investeeringutesse.

Võrreldes 2010. aastaga tõusid Eleringi tulud eelmisel aastal ligi 6 protsenti, ettevõtte puhaskasum suurenes aastaga 7 miljoni euro võrra, teatas ettevõte.

«Kuna 2011. aastal algas kapitalimahukas investeerimisperiood, mis kestab kuni 2014. aastani, siis teeme majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kui omanikule ettepaneku reinvesteerida kogu puhaskasum elektrisüsteemi arendamisse. Võrreldes möödunud aastaga planeerime sel aastal investeeringute mahtu kasvatada 50 miljoni euro võrra,» ütles Eleringi finantsjuht Peep Soone.

Aastal 2011 investeeris Elering põhivarasse 78 miljonit eurot, 2012. aastal ulatub investeeringute plaan 128 miljoni euroni.

«Lisaks tavapärastele investeeringutele amortiseerunud elektri ülekandeseadmete väljavahetamiseks jätkuvad ka suured investeeringuprojektid nagu Eesti ja Soome vahelise kaabelühenduse EstLink 2 ning Kiisale rajatava avariireservelektrijaama ehitus,» lisas Soone. Kokku investeerib Elering aastatel 2012-2014 Eesti elektrisüsteemi 378 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles