E-aruandlus võimaldas hinnanguliselt kokku hoida 4,6 miljonit eurot

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äriregistri koduleht.
Äriregistri koduleht. Foto: Postimees

Valitsuse hinnangul on majandusaasta aruande esitamine e-äriregistris säästnud ettevõtjatele kokku 4,6 miljonit eurot.

«Rahandusministeerium viis läbi uuringu, et teha selgeks, kas ja kui palju on aruandekohuslaste töö maht ja kulud seoses uue keskkonna kasutuselevõtuga muutunud. Uuring näitas, et majandusaasta aruande esitamisele kulus ettevõtetel 2010. aastal võrreldes 2008. aastaga ligi 30 protsenti vähem aega. Arvestuslik rahaline kokkuhoid aruande esitamisel oli aga 2010. aastal võrreldes 2008. aastaga ettevõtjate jaoks enam kui 4,6 miljonit eurot,» ütles justiitsminister Kristen Michal.

Minister lisas, et e-aruandluskeskkond on lihtsustanud enam kui 120 tuhande ettevõtja jaoks aruande koostamist ja registrile esitamist. «Ettevõtjad saavad täita majandusaasta aruande koostamise portaalis etteantud vorme ning ei pea enam nuputama, mis ridu ja kuidas majandusaasta aruannetesse kirjutada. See vähendab vigu registrile esitatavates aruannetes, vähendades samas bürokraatiat ja riigi halduskoormust. Vähenenud on ka dubleeriv andmete küsimine ning esitatavad andmed on koheselt kõigile kättesaadavad ja paremini töödeldavad.»

Registrite ja infosüsteemide keskuse poolt ettevõtjatele loodud e-aruandluskeskkond valiti Ülemaailmsel e-lahenduste konkursil «World Summit Award 2011»enam kui 460 projekti seast oma kategooria parimaks lahenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles