Parts: Taskilale makstakse lennunduse turuhinda

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Priit Simson.

Majandusminister Juhan Parts põhjendas Estonian Airi juhile Tero Taskilale mullu makstud 230 000-eurost tasu väitega, et tegemist on maailma lennunduses turuhinnaga.

«Nõukogu ees oli valik, kas leppida millegi lihtsamaga või käituda nii, nagu Estonian Air täna väga keerulistes konkurentsitingimustest käituma peab,» ütles ta juuni alguses Andrus Aljase asemel tööle võetud Taskila palka kommenteerides.

«Me ei saanud Terole öelda, et maksame vähem, kui ta seni teeninud oli,» selgitas ka Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius. «Ta poleks seda pakkumist siis vastu võtnud.»

Heleniuse sõnul on Eesti standardite järgi tegemist küll suure summaga, kuid see on hädavajalik väljaminek, et lennufirma töötaks õiges suunas.

«Oleksime võinud võtta targa ärimehe Eestist, kuid polnud kedagi, kel oleks olnud rahvusvahelise lennunduse kogemus,» nentis Helenius. «Ja ei ole ka nii, et lennundus on täis inimesi, kes tahaksid Tallinna tööle tulla.»

Heleniuse kinnitusel on Taskila teadlik, et temalt oodatakse järgmise aasta lõpuks tegevuskasumit, ja kui seda pole, peab midagi muutma.

Kommenteerides üldiselt Eesti riigifirmade juhtide palkasid, märkis minister Parts, et ei tea ühtegi teist juhtumit, kus nõukogu oleks juhi palka 2011. aastal tõstnud.

«Need on töölepingutest ja majandustulemustest tulenevad lisatasud, mis kõiguvad,» märkis minister vastuseks väitele, et osa firmajuhte sai mullu siiski rohkem raha kätte kui 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles