Üle 100 000 euro teenisid mullu kolme riigifirma juhid

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Möödunud aastal enim teeninud riigifirma juhtide edetabelit troonivad Estonian Airi juht Tero Taskila, Eesti Energia juht Sandor Liive ning Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann.

Taskilale maksti 2011. aastal seitsme kuu eest 232 596 eurot, Liive teenis kogu aasta jooksul 135 826 eurot. Kuus teeb see Liive brutotasuks 11 318 eurot.

Kui Taskila palgale liita mullu ametist lahkunud Andrus Aljase sissetulek, maksti möödunud aastal Estonian Airi kahele juhile kokku 281 468 eurot. Aljas teenis nimelt viie kuuga 48 872 eurot ehk 9774 eurot kuus.

Kolmandal kohal paiknev Simmermann teenis mullu 117 218 eurot. Rohkem kui tunamullu sai raha kätte enamik firmajuhte.

Tero Taskila ise jäi oma palka kommenteerides tagasihoidlikuks, märkides, et Eesti lennunduses on praegu kõige tähtsam ja katsumusterohkem periood.

«Estonian Airi nõukogu on seadnud juhatusele väga kõrged sihid ja ootused,» ütles ta ja lisas, et juhatuse ülesanne on olla neid sihte ja ootusi täites kõrge palga vääriline.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles