Richard Tomingas pakub Toomas Tooli Arco Vara nõukogu liikmeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool.
Toomas Tool. Foto: Toomas Huik

Börsil noteeritud Arco Vara nõukogu esimehe Richard Tomingase kontrollitav Toletum OÜ on esitanud ettepaneku valida Arco Vara nõukogust lahkuvate liikmete asemel uuteks liikmeteks Stefan David Balkin ja Toomas Tool.

Arco Vara teatel on ettevõtte nõukogu liikmed Kalev Tanner ja Ragnar Meitern esitanud avalduse ettevõtte nõukogust tagasi astumiseks.

Arco Vara põhikirja kohaselt peab nõukogus olema viis kuni seitse liiget. Seoses Meiterni ja Tanneri lahkumisega jääks nõukogu kolmeliikmeliseks. Seetõttu on vaja nimetada kaks uut liiget.

Praegu kuuluvad Tomingase, Meiterni ja Tanneri kõrval nõukogusse veel vandeadvokaat Aare Tark ja ettevõtte suuromanik Hillar-Peeter Luitsalu.

Tomingase kontrollitav Toletum OÜ, kellele kuulub 21,61 protsenti ettevõtte aktsiatest, soovib nõukogu liikmete vahetamist arutada erakorralisel üldkoosolekul.

Arco Vara selgitas, et vastavalt äriseadustikule ei kutsuta erakorralist üldkoosolekut kokku, kui korraline üldkoosolek on toimumas kahe kuu jooksul.

Arco Vara korraline üldkoosolek toimub mitte varem, kui kolm nädalat pärast auditeeritud aastaaruande avaldamist. Ettevõte plaanib auditeeritud aruande ja üldkoosoleku kokkukutsumise teate avaldada 20. aprillil ja korralise koosoleku läbi viia 15. mail.

Arco Vara kinnitas, et lisab Toletum OÜ avalduse uute nõukogu liikmete nimetamiseks korralise üldkoosoleku päevakorda.

Arco Vara erakorraline üldkoosolek arutas Tooliga seotud Baltplasti nõudel Meiterni, Tanneri ja Targa nõukogust tagasi kutsumist ka tänavu veebruaris, aga siis ei leidnud see ettepanek toetust.

Baltplast on ligi 19-protsendilise osalusega Arco Vara suuruselt kolmas aktsionär.

Toolil on pooleli kohtuasi, milles teda süüdistatakse Arco Vara aktsiatega manipuleerimises. Tool on mitmes kohtuastmes õigeks mõistetud, kuid vaidlus jätkub riigikohtus.

Arco Vara suurim akstionär on 21,62 protsendiga OÜ HM Investeeringud, mille omanik on Luitsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles