Eesti lõng saadeti Alaskale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaska nobenäpud saavad kudumisel kasutada Eestist pärit lõnga.
Alaska nobenäpud saavad kudumisel kasutada Eestist pärit lõnga. Foto: Margus Ansu

Üleeile saatis Jõgeval lõnga ketramisega ja kudumisega tegelev osaühing Rewool esimese partii lõnga Ameerika Ühendriikidesse Alaskale, huvi selle vastu tekkis tänu Eestimaad külastanud turisti poolt kaasa ostetud tokkidele.

Rewool direktor Evi Petser selgitas, et suvel ostis Alaskalt saabunud turist ühest Eestimaal asuvast kauplusest lõnga, millel Jõgevale vihjav kaubamärk, kirjutab Vooremaa.

Alaskal hakati huvi tundma, kust see lõng pärit on ning toote etiketil olnud kodulehekülje aadressi abil võetigi ettevõttega ühendust. Rewooli pöördus lõnga ostmise sooviga Alaskal Ketchikani linnas asuva firma Mission Street Art&Fibers kunstnik Chery Pyles.

«Kolmapäeval saatsime Alaskale näidispartii, mille ketramisel on kasutatud nii Eesti kui ka Rootsi lammaste villa,» rääkis Petser, lisades, et alaskalastele meeldis selle lõnga naturaalsus.

Petseri sõnul peetakse kuuldavasti eestimaisest lõngast lugu ka sellepärast, et see on mõnes teises Euroopa riigis valmistatuga võrreldes veidi karmim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles