Baltika vähendab aktsiakapitali ja laenab suuromanikult 1,5 miljonit eurot

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Milder.
Meelis Milder. Foto: Mihkel Maripuu

Baltika teatas, et plaanib vähendada ettevõtte aktsiakapitali ning lasta välja vahetusvõlakirju, laenates sellega suurimalt aktsionärilt 1,5 miljonit eurot.

Baltika teatas täna öösel Tallinna börsile, et kutsub 20. aprillil kokku aktsionäride koosoleku, mille päevakorras on 16,7 miljoni euro suuruse kahjumi katmine aktsiakapitali vähendamisega 17 897 425 euro võrra. Aktsiakapitali vähendatakse aktsiate nimiväärtuse vähendamisega 0,50 euro võrra iga aktsia kohta 0,20 euroni aktsia.

Kuna ettevõttel on raha vaja, peaksid aktsionärid üldkoosolekul kinnitama ka plaani, millega ettevõte suurendab tingimuslikult aktsiakapitali. Esiteks lastakse välja viis miljonit vahetusvõlakirja, mille nimiväärtus on 0,30 eurot. Nende märkimise eesõigus on Luksemburgis registreeritud KJK Fund, Sicav-SIF fondilt. See on Baltika nõukogu liikme Lauri Kustaa Aimä fond. Fond on Baltika suurim aktsionär, kellele kuulub 21,2 protsenti ettevõtete aktsiatest

Seda tüüpi ehk H-võlakirja omanikul on õigus märkida üks Baltika aktsia märkimishinnaga 0,30 eurot. Ülekursi suurus on 0,10 eurot. Aktsiate märkimise aeg on ajavahemikus 11. maist 2013 kuni 10. maini 2014.

Lisaks tahab Baltika aktsionäridelt heakskiitu aktsiakapitali suurendamiseks juhtivtöötajate motivatsioonipaketi kaudu. Sellega lastakse välja 2 350 000  I-vahetusvõlakirja nimiväärtusega 0,01 eurot. Iga I-võlakiri annab selle omanikule õiguse märkida üks Baltika aktsia.  Aktsia märkimishinnaks on kolme kuu keskmine müügihind selle aasta 19. jaanuarist kuni 19. aprillini.  Aktsiaid saab märkida 1. juulist 2015 kuni 31. detsembrini 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles