Ameeriklased on bensiini kõrge hinna pärast Obama peale vihased

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Enam kui kaks kolmandikku ameeriklastest pole rahul sellega, kuidas president Barack Obama on reageerinud bensiini kõrgele hinnale, ehkki enamik neist ei süüdista selle pärast otseselt teda.

69 protsenti ameeriklastest on pettunud ning 24 protsenti kiidavad heaks selle, kuidas Obama on reageerinud bensiini kõrgele hinnale ning sellest võib saada sügiseste presidendivalimiste debati üks oluline teema, kirjutab Reuters.

Eelmisel kuul kerkisid USAs mootorikütuste hinnad 0,30 dollari võrra 3,90 dollarini gallon (0,77 euroni liiter) ning vabariiklased, kes loodavad 6. novembril toimuvatel valimistel võita, valmistuvad praegust presidenti selle teemaga ründama.

«Teema võib muutuda Obama jaoks tuliseks, aga inimesed ei pruugi selle pärast Obamat süüdistada,» ütles mõttekoja Ipsos avalike suhete uurimisdirektor Chris Jackson.

«Inimesed on 3,90 pärast õnnetud. Nad tahavad kellegi peale oma viha välja valada ning president on selleks sama sobiv isik kui iga teine,» lisas ta.

Kõige rohkem süüdistatakse kütuste kõrge hinna pärast naftakompaniide ahnust. 36 protsenti küsitlusele vastanutest arvasid, et kompaniid soovivad teenida liigsuuri kasumeid, 26 protsenti nimetab tervet rida faktoreid – lisaks naftakompaniidele veel poliitikuid, välisriike, kelle valduses on suurem osa naftareservidest ja keskkonnakaitsjaid, kes soovivad uuringuid piirata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles