Jaapani reitinguagentuur langetas Soome väljavaadet

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani reitinguagentuur Rating & Investment Information langetas Soome riigireitingu väljavaate stabiilselt negatiivseks. Üheks põhjuseks oli Nokia mahajäämus nutitelefonide turu, mis on kogu riigi majandust nõrgestanud.
Jaapani reitinguagentuur Rating & Investment Information langetas Soome riigireitingu väljavaate stabiilselt negatiivseks. Üheks põhjuseks oli Nokia mahajäämus nutitelefonide turu, mis on kogu riigi majandust nõrgestanud. Foto: SCANPIX

Jaapani reitinguagentuur Rating & Investment Information langetas Soome riigireitingu väljavaate stabiilselt negatiivseks.

Reitinguagentuur jättis Soome reitingu AAA tasemele, kuid märgib otsuses, et väljavaate langetamise tingis süvenev mure riigi konkurentsivõime pärast.

Agentuur märgib, et kuigi riigi finantssüsteem on tugev ja eelarvega probleeme ei ole, teeb neid murelikuks Soome suurenev jooksevkonto puudujääk ning informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori tagasiminek. See olukord võib reitinguagentuuri hinnangul viia majanduslanguseni ning tuua pikemas perspektiivis probleeme avaliku sektori rahaasjadele.

Agentuur märgib, et Soome jaoks on problemaatiline ka Nokia mahajäämus nutitelefonide turul ja müügi vähenemine, mis on kokkuvõttes kogu riigi majandust nõrgestanud.

Positiivse poole pealt toob reitinguagentuur välja Soome tööpuuduse vähenemise ning sissetulekute paranemise, samuti tõdeb ta, et kinnisvarahinnad on jõudnud tagasi Lehman Brothersi kokkukukkumise eelsele tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles