OECD soovitab eurotsooni päästefondi kasvatada triljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gloobus.
Gloobus. Foto: SCANPIX

34 liikmesriigiga Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD) avaldas teisipäeval eurotsooni majandusülevaate, milles soovitas päästefondi kasvatada vähemalt triljoni euroni.

Euroopa tulemüüri tuleb kindlustada ja rakendada usalduse taastamiseks rohkem abinõusid. Et turul pinged maha võtta, tuleb päästefond kasvatada nii suureks, et see tagaks tulevikus kõik abivajamisnõuded, teatas OECD.

Eurotsooni rahandusministrid kogunevad reedel Kopenhaagenisse, et arutada päästefondi suurust ja suurendamist, kui on tekkinud mure Hispaania finantsprobleemide pärast.

OECD hinnangul vajab eurotsoon kahe aasta jooksul triljoni euro suurust päästefondi ning tõenäoliselt peab veelgi suurendama pankade likviidsust.

OECD peasektretär Ángel Gurría hoiatas, et praegune päästefond ei suuda turgude usaldust taastada. Veel ei ole jalad põhjas, ütles Gurría Brüsselis, viidates enam kui kaks aastat kestnud võlakriisile.

OECD üleskutse tõenäoliselt ei teostu, kuna põhiliselt on selle vastu suurim rahastaja Saksamaa. Saksamaa kantsler on andnud märku, et Saksamaa on valmis päästefondi suurendada maksimaalselt 200 miljardi võrra ehk 700 miljardile.

OECD ennustab eurotsoonile selleks aastaks 0,2- ja järgmiseks aastaks 1,4-protsendilist majanduskasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles