Palm: Eesti peaks mõtlema tärkavate turgude peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasv tuleb arenevatelt turgudelt
Kasv tuleb arenevatelt turgudelt Foto: SCANPIX

Eesti peaks Nordea peaökonomisti Tõnu Palmi kinnitusel rohkem mõtlema tärkavate turgude peale, kuna Eesti peamised ekspordipartnerid kasvavad  tänavu kasinalt. 

Eesti jaoks seni olulised Skandinaavia riikide avatud majandused sõltuvad paljuski maailmamajanduse käekäigust ning kasvavad sel aastal tõenäoliselt ainult protsendi, mis pärsib ka Eesti tänavust kasvu. 

Seepärast oleks vaja senisest enam panustada tärkavatele turgudele.

«Euroopa tasemel kasvas kõige kiiremini eksport Hiinasse, Venemaale, Indiasse ja USAsse. See pakub mõtteainet, et miks meie ei ole erinevates valdkondades suutnud eksporti nii kiiresti kasvada. Samuti võiks küsida, kellega koos me võiksime seda teha?» rääkis Palm.

Erinevatele Aasia turgudele minnes võiks tema kinnitusel hästi käia just esmatarbekaupadel. «Sinna võiksid minna näiteks toiduained, spetsiifilised ehituskaubad,» rääkis Palm ning lisas, et suurte ja kaugete turgude puhul võiks koostööd teha nii kodumaiste kui ka Skandinaavia konkurentidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles