Parts nõuab Muuga sadamalt riskianalüüsi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam.
Muuga sadam. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts saatis eelmisel nädalal aktsiaseltsile Tallinna Sadam kirja, milles sadamale tehakse ülesandeks viia läbi Muuga sadama summaarne riskianalüüs.

Kirjas öeldakse, et ministeerium peab oluliseks Eesti transiidi- ja logistikasektori arengut ning näeb selles olulist rolli Tallinna Sadamale kuuluvatel sadamatel. Muuga sadam on seejuures eriti oluline Eesti ülejäänud sadamate toimimise, kütustega varustamise ja ka raudteeveoteenuse toimimiseks.

Seoses Muuga sadamasse uute operaatorite lisandumise ning sadamaala laiendamisega, on ministri arvates oluline analüüsida sadama ja sadamas tegutsevate ettevõtete tegevuse vastastikust mõju ning nende toimimise koosmõju ümbritsevale loodusele ja elukeskkonnale. Negatiivsete keskkonnamõjude ennetamine ja leevendamine on ministri väitel kooskõlas Eesti transpordi arengukava ning keskkonnastrateegiaga.

Kirjas märgitakse, et on oluline, et sadamas tehtavaid arendustöid teostataks põhjalikult, läbimõeldult ja ettevaatavalt, arvestades tegevustega kaasnevaid õnnetus- ning keskkonnariske.

Summaarne riskianalüüs on lisaks sadama arengu paremale planeerimisele Partsi sõnul väärtuslikuks sisendiks nii ministeeriumile kui ka kohalikele omavalitsustele.

Riskianalüüsi teostamisel palub minister Tallinna Sadamal teha koostööd tehnilise järelevalve ameti, päästeameti ning teiste asjaomaste asutustega, et tagada analüüsi kõikehõlmavus, põhjalikkus ning objektiivsus.

Riskianalüüsi lähteülesanne tuleb ministeeriumile  kooskõlastamiseks esitada 30. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles