Parts eraldas kahele väikesadamale ligi 150 000 eurot

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelnase sadam Pranglis.
Kelnase sadam Pranglis. Foto: Küllike Rooväli

Majandus- ja kommunikatsioonimister Juhan Parts eraldas käskkirjaga Harju maavalitsusele 144 200 eurot Kelnase ja Leppneeme sadamate rekonstrueerimiseks.

«Pean oluliseks meie väikesadamate võrgustiku korrastamist ja välja ehitamist. Sadamaid on vaja nii meile endile kui ka külalistele, kes merd mööda meile külla saabuvad. Sadamad on meie mereväravad ja kui me tahame ise turvaliselt liikuda ja hästi vastu võtta oma külalisi, siis teeme oma väravad korda,» ütles Parts.

Raha eraldus on majandusministeeriumi hinnangul ühelt poolt seotud vajadusega tagada nimetatud sadamate valmisolek Prangli saarega ühenduse pidamiseks soetatava parvlaeva teenindamiseks. Samas on Eesti rannajoont katvate väikesadamate võrgu loomine ja olemasolevate väikesadamate korrastamine üheks tegevuseks ka hiljuti riigikogus arutusel olnud MKM-is koostatud merenduspoliitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles