Mahearendus võib mahajäänud külla tuua 1500 inimest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahearendus võiks 200 elanikuga Salutaguse külla tuua kuni 1500 inimest.
Mahearendus võiks 200 elanikuga Salutaguse külla tuua kuni 1500 inimest. Foto: Caro / Scanpix
Kinnisvaraarendaja Baltic Estate 1 tutvustas Kohila vallas asuvas Salutaguse külas ambitsioonikaid arendusplaane – kümne aasta pärast peaks seal valmima ökoküla, mis toob praegu ligi 200 elanikuga külla juurde kuni 1500 inimest.

Arendaja Baltic Estate 1 kontaktisik ja Tallinna Tehnikaülikoolis majandusteaduskonna lektorina töötav Harald Kitzmann rääkis ajalehele Nädaline, et 10-15 aasta pärast valmiv mahearendus võiks juurde tuua umbkaudu 1000-1500 inimest. Sellest lähtuvalt tuleks 250 hektari suurusele alale 300-500 elamut.

Lisaks plaanib arendaja piirkonda tuua väikese või keskmise suurusega ettevõtteid. «Laias laastus on meie visioon, et siia tuleksid teaduspõhine tegevus ja tootmine,» ütles Kitzmann.

Äripiirkonna kõrvale on kavas rajada turuväljak, millest võiks saada ümbruskonna elanike kohtumispaik, kus on poed ja erinevad teenindusasutused. Plaan näeb ette ka kohaliku mõisahoone taastamise, mida saaks kasutada külakeskusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles