Padar: oluline samm finantsstabiilsuse tagamiseks on astutud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar on viimasel ajal palju Stenbocki maja uksi kulutanud.
Rahandusminister Ivari Padar on viimasel ajal palju Stenbocki maja uksi kulutanud. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Ivari Padar ütles öösel saavutatud poliitilist kokkulepet eelarvekulutuste kärpimiseks kommenteerides, et oluline samm finantsstabiilsuse hoidmiseks riigis on astutud.


Avaliku sektori kulutuste 10-protsendilise kärpimise kohta ütles Padar, et eks iga ministeerium pea ise vaatama, kuidas ta oma tegevus- ja personalikulusid kokku hoiab ning kindlasti tuleb mõnel juhul ka palku vähendada.

Pensionitõus jääb lubatud 14 protsendi asemel 5 protsendi juurde. «Oluline on, et pensionid ikka tõusevad, ja rohkem kui inflatsioon,» märkis Padar.

Kärped tabasid ka kaitsekulutusi, mis jäävad nüüd 1,75 protsendi juurde SKPst.

Padari hinnagul on kärped tehtud aasta alguse riskistsenaariume silmas pidades. Et püsida euro tulekuks vajaliku eealrvedefitsiidi piires, tuleb tema sõnul hoolega jälgida edasisi majandusarenguid.

2009. aasta lisaeelarve peab saama nüüd kõigepealt valitsuse heakskiidu ja seejärel võtab riigikogu selle vastu. Valitsus arutab 8,08 miljardi krooni ulatuses kokku lepitud kärpeid juba täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles