Rokkar Bono investeerimisfirma otsib miljardit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokkar Bono investeerimisfirma otsib miljardit dollarit.
Rokkar Bono investeerimisfirma otsib miljardit dollarit. Foto: SCANPIX

Iiri rokkari Bono kaasasutatud investeerimisfirma Elevation Partners LP otsib investoritelt miljardi dollari suurust rahasüsti.

Ettevõte, mis paigutab raha põhiliselt meedia, meelelahutus ja tehnoloogiafirmadesse on siiamaani investeerinud 270 miljonit dollarit Facebooki ning 100 miljonit tarbijate tagasisidele keskendunud internetilehekülge Yelp, kirjutab NDTV. Facebook oli siis väärt 16 miljardit dollarit, kuid pärast nende planeeritavad IPOt võib firma väärtus tõusta kuni 100 miljardi dollarini. Yelp oli jällegi väärt 0,5 miljardit ning nüüdseks juba 1,4 miljardit dollarit.

Mitte kõik investeeringud ole Elevationil hästi läinud. Firma investeeris kolmveerand oma 1,8 miljardi dollarilisest mahust nutitelefonide tootjasse Palm, mis teenis aga vaid 1,5-protsendilist tootlust kui see Hewlett Packardile 2010. aastal maha müüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles