Kreeka parlament kiitis uue abipaketi heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeklased ei tunne, et neid millegi eest premeeritakse
Kreeklased ei tunne, et neid millegi eest premeeritakse Foto: SCANPIX

Kreeka parlament kiitis teisipäeval ootuspäraselt heaks uue rahvusvahelise abipaketi, mis toob kriisis vaevlevale riigile järjekordse 130 miljardi euro suuruse laenusüsti.

Uue päästepaketi heakskiitmisel parlamendis probleeme ei olnud, sest seda toetasid nii sotsialistid kui ka konservatiivne Uus Demokraatia.

Päästepaketi kiitis hääletusel heaks 213 ja vastu oli 79 rahvaesindajat.

Kommunistide toetajad valmistusid samal ajal meeleavaldusteks uute kärpeplaanide vastu.

Kreeka müüs teisipäeval 1,3 miljardi euro eest kolmekuulisi võlakirju, mille intress oli 4,25 protsenti. See oli esimene võlakirjamüük pärast vanade võlakirjade vahetamise tehingut. Intress oli soodsam kui veebruaris, mil see oli 4,61 protsenti. 12. märtsil oli Kreeka sõlminud erainvestoritega võlakirjade vahetamise tehingu, mille käigus kustutati nende väärtusest üle 94 miljardi euro. Teine vahetustehing rahvusvaheliste investoritega toimub 12. aprillil.

Kreeka keskpank prognoosib, et majanduse toibumine peaks algama 2013. aastal. IMFi hinnangul väljub Kreeka majandus langusest 2014. aastal.

Kreeka saab Euroopa Liidult ja IMFilt kokku 237 miljardi euro suuruse abipaketi.

Kui varem valitses Kreekas illusioon, et heaolu saab luua eelarvepuudujäägi ja võlgadega, siis nüüd on need illusioonid purunenud. Riik peab leidma uue strateegia ja reformima majandust, et see suudaks taas kasvuteele jõuda, kirjutati keskpanga esmaspäeval avaldatud hinnangus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles