Viru Lihaühistu juht: tarbija hinnalangusest ei võida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga
Siga Foto: Sille Annuk

Kui sigade impordikeeld Venemaale ka siin liha hinda langetab, siis Viru lihaühistu tegevjuhi Riho Kaselo kinnitusel tarbija sellest suurt ei võida.

Venemaa veterinaarteenistus edastas 2. märtsil Euroopa Komisjonile kirja, milles teatatakse, et tänasest keelustatakse elusloomade sissevedu Venemaale.

Kaselo kinnitusel ei ole otsus aga kuidagi põhjendatud. Venemaa põhjendas keeldu sellega, et Euroopa Liit ei ole kasutusele võtnud meetmeid Schmallenbergi viiruse tõrjumiseks. Samuti heideti liikmesriikidele, sealhulgas Eestile ette, et elussigade eksportimisel Venemaale ei teostata piisavat kontrolli.

«Schmallenberg on veiste haigus ja sigu see ei puuduta,» kommenteeris aga Kaselo. Teiste haiguste olemasolu on aga võimalik kiiresti testida.

Mullu toodeti Eestis umbes 720 000 siga, kellest 211 000 läksid Venemaa poole teele. Kui kolmandik sigu endale rakendust ei leia, tähendab see kindlasti ka hinna langust.

«Seda, kui palju hind võiks langeda, ei tea keegi ette ütelda, siin on energia jäävuse seadus, kui ükskord hinda langetatakse, tuleb see hiljem nii kui nii tagasi võtta, nii ta on,» rääkis Kaselo.

«Kas selle turu võtab ära välismaine või kodumaine tootja, see sõltub sellest, kui pikalt see keeld kestab. Selge on see, et sellise langusele, tuleb järgi suur hinnatõus ja sellest langusest tarbija ei võida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles