Kuurortlinn lükkab osa tänavavalgustuse kulust elanike kanda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgusti.
Tänavavalgusti. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haapsalu linnavalitsus kavatseb kokku hoida 16 000 eurot aastas ja eraldada linnavõrgust sadakond eramaal asuvat tänavavalgustit, ühistutele tähendab see mitmesajaeurost väljaminekut ja suuremaid elektriarveid.

Tänavavalgustusvõrgu eesmärk on valgustada teid, tänavaid ja avalikke pargialasid ning erakinnistute valgustamine ei ole linnaraha õige kasutamine ja seetõttu eraldatakse need märtsi viimasel nädalal üldisest võrgust, vahendab Lääne Elu 30 korteriühistule Haapsalu linnavalitsuse poolt saadetud kirja.

Aselinnapea Peeter Vikman selgitas, et eramaal asuvad valgustid tõusid päevakorrale, kui linn hakkas ette valmistama tänavavalgustuse uuendamise europrojekti ning selle käikuminemisel ei tohi linn eraldatavat raha kasutada eramaal asuvate valgustite peale.

Linnavalitsuse otsus tähendab ühistutele ootamatut ja üsna suurt väljaminekut, sest kui majarahvas leiab, et valgusteid on vaja, tuleb elektrifirmalt tellida ümberühendus, mis läheb maksab vähemalt 300 kuni 400 eurot. Peale selle tuleb ühistul edaspidi hakata maksma ka elektri eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles