Kohtutäitur arestis Maag Grupi ladudes 80 000 muna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallegg ja Maag Grupp vaidlevad Peremunade kaubamärgi üle
Tallegg ja Maag Grupp vaidlevad Peremunade kaubamärgi üle Foto: www.lasvet.ee

Kahe toiduainetööstuse vahel lahvatanud munasõjas arestis kohtutäitur eile Maag Grupi laos 80 000 muna, mis Tallegi väitel kannavad neile kuuluvat kaubamärki.

Maagi munad sattusid kohtutäitur Kaire Põltsi raudsesse haardesse Harju maakohtus poolelioleva vaidluse pärast Peremunade kaubamärgi üle, mis on registreeritud Talleggi nimele, kuid mille all müüb mune varemgi end võõraste sulgedega ehtinud Maag Grupp. Eilne arestimine sai võimalikuks esmaspäeval Harju maakohtus tehtud Talleggi hagi tagamise määrusega.

«Alati on lihtsam ise turundustöö tegemata jätta ja kasutada teiste tehtud tööd,» ütles Talleggi äridirektor Margus Venelaine. «Algul üritasime Maag Grupiga kokkuleppele jõuda, aga nägime nende poolt venitamistaktikat - kindlasti olid neil teatud pakendivarud, mida lootsid hämamisega aega võites läbi müüa.»

Et arestimine puudutab kaubamärki, on tegelikkuses arestitud kaubamärki kandvad pakendid ning Maagil pole keelatud neis sisalduvaid mune muul moel müüa.

Talleggi esindaja vandeadvokaat Carri Ginteri sõnul nõuab Tallegg kohtule esitatud hagis mitte üksnes kaubamärgiõiguse rikkumise lõpetamist, vaid kaalub ka rahalise kompensatsiooni nõudmist. «Tõenäoliselt nõuame kahju hüvitamist ja alusetu rikastumise teel saadu tagastamist,» sõnas Ginter. «Summat me alles selgitame, see sõltub Maagi müüdud kogustest.»

Enne kohtusse minekut pakkus Tallegg Maag Grupile ka kohtuvälist kokkulepet, kus Maag pidanuks lõpetama kaubamärgi kasutamise ja tasuma Talleggile kahjutasu. Postimehe andmeil oli nõutav kahjutasu veerand miljonit krooni.

Patendiamet registreeris Peremunade kaubamärgi Talleggi nimele 2008. aasta detsembris, kuid kuna registreerimistaotlus anti sisse 2005. aasta algul, kehtib kaitse tagasiulatuvalt 2005. aastast.
Maag Grupi tegevjuht Margit Talts kinnitas Postimehele munade arestimist. «Kuidas kõik lõppeb, ei tea, sest kohtuvaidlus alles käib,» sõnas Talts.

Maagi õhtul saabunud kommentaaris eitas ettevõte Talleggi õiguste rikkumist ning rõhutas, et Maag Grupp andis taotluse kaubamärgi registreerimiseks sisse juba 2005. aasta veebruaris. «Tallegg sai oma kaubamärgi registreeritud alles poolteist kuud tagasi, seega kuni siiani ei olnud registreeritud ei Talleggi ega Maag Grupi kaubamärk, puudus meil ka siiani igasugune alus Peremunasid mitte müüa,» teatas Maag. 

Kaubamärgiregistri andmeil on Tallegg esitanud taotluse sama kaubamärgi registreerimiseks siiski 2005. aasta jaanuaris, mille tõttu andis Patendiamet ettevõtte kaubamärgile ka tagasiulatuva kaitse alates 2005. aastast. 

Maagi kinnitusel aktsepteerib firma siiski Talleggi õigust kaubamärgile ning on lubanud Rannamõisa Peremunade turustamise veebruari keskel lõpetada. 

Maag on omalt poolt heitnud Talleggile ette nende tootenime Suured Munad kasutamist. Kaubamärgivolinik Indrek Eelmetsa sõnul pole tähis «Suured Munad» kaubamärgina üldse kaitstavgi, kuna tegu on kauba omadusi kirjeldava fraasiga. «Kaupa kirjeldavaid tähiseid võivad kaubamärgiseaduse kohaselt oma toodete märgistamiseks kasutada kõik ettevõtjad,» selgitas Eelmets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles