Kahtlustus: maanteeameti juht käis lähetuse ajal suusatamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet peadirektor Tamur Tsäkko.
Maanteeamet peadirektor Tamur Tsäkko. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandusministeerium alustas teisipäeval maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko ja mitme teise ameti töötaja suhtes teenistusliku järelevalve menetlust nende ettevõetud välislähetuste kohta.

E24 andmeil külastas Tsäkko koos töökaaslastega Genfi autonäitust. Kahtlusi lisab tõik, et tööreisilt naasid ametnikud laupäeval. Rootsis tutvus maanteeameti juht koos ametikaaslastega sealse teehooldusega, kuid peale selle kasutas võimalust suusatamiseks nii Rootsis kui Norras.

Ministeeriumi väljastatud andmete kohaselt käsitleb järelevalve tõepoolest välislähetusi Rootsi Kuningriiki ajavahemikul 12. - 16. veebruar 2012 ja Šveitsi linna Genfi ajavahemikul 10.-17. märts 2012. Järelevalve peab selgitama, kas lähetused olid otstarbekad ja seaduslikud.

MKMi pressiesindaja Rasmus Ruuda täpsustas E24-le, et kahtlustus on, et maanteeamet ei ole komandeeringuid kasutanud sajaprotsendiliselt tööalaselt.

«Võimalik, et aeti segamini töö ja isiklik puhkus. Maanteeamet esitab omapoolsed selgitused sel nädalal. Võimalikud sanktsioonid tulevad siis, kui sisekontroll on oma töö lõpetanud.

Teenistusliku järelevalve korraldab MKMi siseauditi ja õigusosakonna töörühm. Menetluse lõpptähtaeg on 28. märts 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles