Kõige sagedasemad on pankrotid majutuses ja toitlustuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell
Hotell Foto: SCANPIX

Majutuses ja toitlustuses oli mullu 1000 ettevõtte kohta 9,96 pankrotti, mida on rohkem kui teistes sektorites.

Krediidiinfo Eesti pankrottide paneeluuringust selgub, et suurima pankrotistumise määraga tegevusalad olid majutus ja toitlustus, ehitus ning töötlev tööstus. Neis kolmes sektoris pankrotistus iga 100.-150. ettevõte.

Ka Euroopa Liidu lõikes olid kaks suurima pankrotistumise tasemega valdkonda ehitus ja hotellindus-toitlustus.

Eestis oli mullu kõige kindlamad põllumajandus, jahindus ja metsamajandus, kalandus

Tüüpiline pankrotiettevõte on müügituluga alla 0,5 miljoni euro ning suure kahjumiga töötav omakapitalita firma. Pankrotistunud ettevõtetest rohkem kui kolmveerandil esines viimasel aastal maksuvõlg ja ligi veerandil pidev maksuvõlg kogu aasta jooksul. Ligi 85 protsenti pankrotistunud ettevõtetest said oma viimasel aktiivsel tegutsemisaastal nõrga Krediidiinfo reitingu (C, B, BB).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles