Eesti hotellide hinnatõus maailma esikümnes

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru hotell.
Viru hotell. Foto: Peeter Langovits

Eesti hotellide hinnad kerkisid eelmisel aastal keskmiselt 11 protsenti, mis annab hotels.comi tõusuedetabelis kaheksanda koha.

Briti firma analüüsi kohaselt tuli 2010. aastal Eestis hotellitoa eest maksta 54 naela (65 eurot) ning eelmisel aastal kerkis see 60 naelani.

Tõusuedetabeli esimesel kohal on Oman 19-protsendilise tõusuga  217 naelani. Teisel kohal on Soome 15-protsendilise tõusu ning hotelliöö eest tuleb põhjanaabrite juures maksta keskmiselt 105 naela ehk 126 eurot.

Leedu on 14-protsendilise tõusuga kolmandal kohal ning seal maksab hotelliöö keskmiselt 55 naela ehk 66 eurot.

Tallinna hotellide hinnad kerkisid analüüsi andmetel 11 protsenti , Riias ja Vilniuses vastavalt 7 protsenti ja 10 protsenti.

Üleilmne hotellide hinnaindeks kerkis mullu keskmiselt 4 protsenti, mis tähendab, et 2008. aasta madalaimatelt tasemetelt on toimunud märkimisväärne paranemine, märgib hotels.comi president David Roche.

Suurima, 41-protsendilise hinnatõusu tegid aastaga Uus-Meremaa Christchurchi linna hotellide hinnad. Põhjuseks tuuakse kiire taastumine eelmise aasta alguse maavärinast.

Põhjanaabrite pealinnas Helsingis kerkisid hinnad mullu 17 protsenti, millega oldi hinnatõusu edetabelis 15. kohal.

Tallinna hotellide hinnad kerkisid analüüsi andmetel 11 protsenti, Riias ja Vilniuses vastavalt 7 protsenti ja 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles