Pankrottide arv vähenes mullu järsult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrottide arv mullu vähenes
Pankrottide arv mullu vähenes Foto: SCANPIX

Mullu kuulutati Eestis välja 623 äriühingu maksejõuetus, mida on 40 protsenti vähem kui 2010. aastal.

Peale mitmeaastast pankrottide arvu olulist kasvu ning seejärel pidurdumist 2010. aastal, pöördus pankrottide arv 2011. aastal järsku langusesse, selgub Krediidiinfo Eesti pankrottide paneeluuringust.

Krediidiinfo prognoosi kohaselt peaks pankrottide arv vähenema ka sel aastal, kuigi minne enam nii kiires tempos. Enne masu oli Eestis aastas pankrotte 400 ringis ning sinnamaani jõudmine võtab veel vähemalt paar aastat.

Möödunud aastal pankrotistus iga 257. ettevõte ehk 0,39 protsenti kõigist Eesti ettevõtetest..
Pankrottide arv tuhande ettevõtte kohta on langenud kõigis maakondades. Keskmisest kõrgema pankrotistumise tasemega maakonnad olid 2011. aastal Harjumaa ja Hiiumaa (vastavalt 4.5 ja 4,0 pankrotti tuhande ettevõtte kohta).

Lätis kahanes pankrottide arv veelgi kiiremini, 2010. aastaga võrreldes koguni 66 protsenti. Kõige hoogsamalt on Euroopa Liidu riikidest kasvanud Bulgaarias, kus seal tegutsevad Kreeka pangad on raha emapanka tagasi kutsunud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles