CV Keskus: hooajatöö soovijaid on pea 50 000

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingi värvimine Laidoneri platsil Viljandis
Pingi värvimine Laidoneri platsil Viljandis Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Andmebaasis on 49 350 CVd, kus on soovitud töö liigiks märgitud hooajatöö, hetkel on hooajatöid pakkuda aga 166 inimesele, kinnitas CV Keskuse turundusjuht Laura Tammeorg.

«Hooajalised tööpakkumised sobivad tavaliselt noortele ja üliõpilastele. CVde andmebaasis on meil kuni 19-aastaseid kasutajaid 12 075, kes kõik sooviksid suvel tööle saada,» ütles Tammeorg ja  isas, et samuti on hooajatööst huvitatud töötud, sooviga saada kasvõi paariks kuuks töökoht.

Paljud ettevõtted kasutavad hooajaliste töötajate leidmiseks ka CVde andmebaasi teenuseid, eriti juhul, kui otsingud on jäänud viimasele hetkele ja kiiresti on vaja leida sobilik töötaja.

Suviste hooajatöötajate puhul on olulised omadused kiire õppimisvõime ja kohusetundlikkus. Kuna töö on vaid paariks kuuks, ei saa läbida tavapärast mitmekuulist õpiprotsessi ning tööülesanded tuleb paari nädalaga selgeks saada.

CV Keskuse palgapäring näitab Tammeoru sõnutsi, et keskmine palk, mis pakutakse hooajaliste tööpakkumiste puhul, on 552 eurot bruto, kõrgeim aga 1250 eurot bruto.

Enamikes maakohtades otsitakse hooajalisi töötajaid tutvuste ja infotahvlile jäetud kuulutuse abiga. Aasta-aastalt on suurenenud siiski töötajate otsimine suvekuudeks läbi tööportaalide.

Mullu pakuti suviseid ametikohti kõige rohkem järgmistes kategooriates.


1. Klienditeenindus

2. Müük

3. Toitlustus

4. Tööstus

5. Ehitus

Populaarsemad hooajalised ametikohad on kokk, klienditeenindaja, abitööline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles